NTVMSNBC.com: NTVMSNBC Manşetler

11 Nisan 2010 Pazar

Alev Alev yaniyor

Son 4 haftaya girerken ligin dibini ilgilendiren en onemli macti suphesiz Oyak Renault-Kepez Belediyesi kapismasi. Kazananin ayagini cukurdan biraz daha yukari cekecegi, kaybedenin ise umutlarini biraz daha azaltacagi bir macti. Hele ki kaybeden Renault olsa yolun sonu gelmis gibi gozukecekti, en yakin rakibine 2 mac geride olmak ve muhtemelen Kepez'e de ikili averajda altta kalmak onlari bekleyen felaketti.

Stresli baslayan mac beklenmedik gelismelere ortak oldu. Erdem Turetken'in ardi ardina attigi 3 sayilik basketlerle Kepez one firlasa da Renault takiminin skoru dengelemesi uzun surmedi. Mac KEpez kaciyor Renault kovaliyor mucadelesiyle gidiyordu, Kepez ilk yari 2 kes kacmis ama yakalanmisti. ilginc olan ise Renault takimini cok basit hatalarla top kaybetmesi ve cok hucum rebound'u vermesine karsilik mac 3 sayi ile bitmisti devre sonunda. Herkes Renault takiminin kotu oynadigini Kepez'in rahat alacagini dusunuyordu, ama unuttuklari sey istatistiksel olarak Kepez onde goturse de Renault takimi yuksek yuzde ile oynamis ve bu kadar hataya ragmen 3 sayi ile geride goturmekte, onemli silahlarindan Alex Scales ve Josh Heytwelt henuz devreye girmemisti.

Nitekim bekledigim olaylar oldu, Scales sazi eline aldi, yine birkac basit harcanan hucum; Famutimi'nin 1-0 ayagina topu carptirmasi; ama kacamayan bir Kepez. Son period basladiginda 5 sayilik fark Kepez'e yaramadi. Mola sonrasi direnci artan Renault basit sayilar buldu ve bir anda maci kopardi.

Oyak cephesinde %60lik 3 sayi atislari ve Famutimi ve Scales'in yuksek yuzdeli, el ustu ve fast break sonrasi atmis olduklari 3lukler kazanmada cok etkili oldu.

Kepez'de is Ersin'in gununde olmayisi oyunu cok etkiledi. Baris'in istek ve arzusuna bir kisi daha ortak olsa belki Kepez icin altindan daha degerli bir galibiyet olacakti.



Duseni Erdemir belirleyecek demistim haftalar once. Bakalim onumuzdeki 2 macta Erdemir neye karar verecek. Tabi ki Banvit'i de bu durumun icine sokalim. Kepez Renault takimini takip edecek, Efes ardindan sirasiyla evinde Eregli deplasmanda Banvit ile bitirecek. Renault bu ikili ardindan son hafta Tanjevic'siz Fenerbahce ile karsilasacak.

Kim duserse dussun birine yazik olacak. Bekleyelim gorelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder