NTVMSNBC.com: NTVMSNBC Manşetler

28 Nisan 2010 Çarşamba

11-0

Banvit-Pinar Karsiyaka maci ile ilgili en carpici skor. Banvit takiminin 2 kez yakaladigi bu seri maci Banvit'in kazanmasinda en buyuk etken.

Play-off 1. turunun Besiktas-Turk Telekom serisi ile birlikte en zevkli gececek olan serisi olacagini tum basketbolseverler zaten biliyorlardi. Oyle bir mac ki ilk 2 dakikada 2 faul alip maci 4 faulle bitiren Chuck Davis'in macin kahramani olacagini bu 2 dakikadan sonra soyleyen olsaydi hemen hemen herkes gulerdi.

Ilk yarida en dikkat ceken sey Karsiyakali kisa oyuncularin Banvitlilere ustunluk saglamalariydi. 2. periot'da Kafsinkaf bunu devam ettirebilse ve ceyregin hemen basinda 11-0lik bir seriye izin vermeseydi bu zor maci kolaylikla kazanabilirlerdi. Kotu baslamalarina ragmen ceyregi 2 sayi geride bitirmeleri son periodun cok zevkli olacagini mujdeliyordu.

Pota altinda 4 rebound alarak istatistik hanesine guzel rakamlar ekleyen Wesson'in sevinc gosterisi sonunda Simmons'in yerde kalmasinin ardindan karisan saha bu guzel maca biraz golge dusurdu. Wesson'a verilen sportmenlik disi faul karari belki dogruydu, ama olay aninda Banvit takiminin hemen hemen hepsinin sahaya girmesine hakemlerin bir ceza vermemesi biraz dusundurucuydu. Belki olay ani tepkisi ama her ne olursa olsun hakem izin vermeden saha kenarinda olan hickimsenin sahaya girmemesi gerekmekte. isin ilginc yani Karsiyaka cephesinden bu duruma kimse itiraz etmedi. Fauller ardindan yapilan hucumda Wesson'a calinan kolay duduk sonrasi basket faulu iyi degerlendiren Banvit biranda farki 5'e cikardi.

Karsiyaka hucumu sonrasi yardimci hakem Ziya Ozorhon'un gozu onunde cikan topu Karsiyaka'ya vermesini Engin Kennerman bas hakem olarak degistirmeye calissa da, once kararini Banvit lehine ceviren Ozorhon daha sonra bashakemin etkisinde kalmayarak dogru bir kararla Karsiyaka'a verdi. Buna bozulan Engin Kennerman iki antrenoru de yanina cagirdi. Sakin bir mac geciren Karsiyaka benchi, olan bu olaya itiraz eden Banvit benchi olmasina ragmen paylasilmayan top kararininda kararinin arkasinda duran yardimcisina nispet yaparcasina "Top oyle verilmez boyle verilir" der gibi teknik faul Karsiyaka coachu Hakan Demir'e veren bashakem bir anlamda Karsiyakayi atese atti.

11 sayiya kadar cikan farka dur diyen 2 caylak Toolson ve Holston kirmizi yesillileri oyuna tekrar ortak etti. Son 40 saniyeye 2 sayi onde giren Karsiyaka cok cabuk sayi yemesinin cezasini agi odedi. Yillarin verdigi oyunculuk tecrubesini antrenorluge yansitan coach Orhun Ene Karsiyaka'nin molasi sonrasi Wesson'a hemen faul yaptirarak bir anlamda maci kenardan kazandi. Cok iyi faul ortalamasi olmayan Wesson'un 2'de 1 atacagindan adi gibi emin olan coach Orhun Ene kendi gobegini kendi kesmek istedi ve bu kararinda basarili oldu. Son 28 saniyede Karsiyaka potasina 4 hucum yapan Banvit Chuck Davis'in son saniye basketiyle seride 1-0 one gecmeyi basardi.

4. ceyregin basinda olan talihsiz olay sonrasi kafasinda bandaj ile oynayan Simmon'un maca tekrar girdiginde olan goruntu centilmenlige guzel bir ornekti. Wesson ile sorunu olmadigini sergileyen Simmons Karsiyaka'nin faul atisi sirasinda Toolson ile muhabbet etmesi ve sanki hicbir olay olmamis gibi davranmasi maca leke vuran olayi unutturdu.

Seri ne olacak diye sorarsaniz ben bu serininson maca kalabilecegi gorusundeyim. Cuma aksami Karsiyaka'nin kazanmasi hic de surpriz olmaz.

1 yorum:

  1. Hocam hangi teknik faulden bahsediyosun hakemler Karşıyakaya maçı vermemek için yemin etmişler yazık oldu Orhun Ene'nin ne antrenörlük yaptığını gördük maçta...

    YanıtlaSil